ÖZETSİS PROJESİ BAŞLIYOR!

ÖZETSİS PROJESİ BAŞLIYOR!

2018 Şubat ayı ortalarında hazırlıklarına başlanan ÖZETSİS (Özel Eğitim Sınıfları Takip Sistemi) veri tabanı programı oluşturma çalışması Mayıs sonunda tamamlandı.

31.05.2018 3081

 ÖZETSİS Projesi ve Amacı Nedir?

 ÖZETSİS Web Otomasyonu, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin özel eğitim sınıfları hakkında ayrıntılı istatistiksel verilere ulaşmalarını sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

 Manavgat RAM sorumluluk bölgesi (Manavgat, Akseki, İbradı, Gündoğmuş İlçeleri)okulları içerisinde bulunan özel eğitim sınıflarının şube öğrenci, öğretmen ve sınıf mevcudu gibi bilgilerinin güncel bir şekilde takibinin yapılabilmesi için geliştirilen proje ile;

 1.       Öncelikle Ram ve İlçe özel eğitim hizmetleri kurulunun hinterlandındaki  "Özel eğitim sınıfları" hakkında ayrıntılı istatistiklere ulaşması,

 2.       Öğrenci yerleştirmelerinde bu istatistiklerden faydalanarak etkin ve işlevsel yerleştirme kararları alınabilmesinin sağlanması.

 3.       Eldeki istatistiklerden faydalanarak bölgenin ihtiyaçlarının belirlenmesi gibi oldukça önemli yararlar hedeflenmektedir.

  

ÖZETSİS Hangi Modüllerden Oluşmaktadır?

 1.       Okul Modülü

 2.       Ram Modülü 

 3.       İlçe Milli Eğitim Modülü olmak üzere üç modülden oluşmaktadır.

 

 ÖZETSİS Projesinin Sağladığı İstatistikler

 1.       İl, ilçe düzeyindeki özel eğitim sınıflarını

 2.       Özel eğitim sınıflarında eğitim gören öğrenci sayıları, devam/devamsızlık durumu

 3.       İl, İlçe ve okul düzeyinde özel eğitim sınıfı kontenjan durumu

 4.       İl, ilçe, okul düzeyinde öğretmen istatistikleri ve norm durumları

5.       Okul düzeyinde, özel eğitim sınıfına ait kontenjan bilgileri, okuyan öğrencilerin bilgileri ve öğretmen bilgileri

 

 Programa Manavgat RAM'ın web sitesi üzerinden e-RAM Menüsü altından ulaşılabilir.

 

 

  Proje Uygulama Süreci Şu Şekilde İşleyecektir:

 1.       Veri tabanına ilgili kurumların temel bilgilerinin tanımlanması.

 2.       Manavgat RAM hizmet bölgesinde faaliyet gösteren tüm eğitim kurum yetkililerine daha önceden verilen şifreler ile sisteme girmeleri ve sorumlu oldukları bilgileri girmeleri.

 3.       Yıl içinde Sınıf ve Öğrenci yapılarındaki değişikliklerin sisteme yetkili görevlilerce anında girilerek bilgilerin her an güncel kalmasının sağlanması.

 Manavgat RAM hizmet bölgesindeki tüm özel eğitim alt yapısının anlık takibinin, ihtiyaç ve kontenjan durumlarının sürekli takibini sağlayacak sistemin Özel Eğitim Hizmetlerinin gelişimi için büyük katkı sunması bekleniyor.


ÖZETSİS Tanıtım Kılavuzumuza Buradan Ulaşabilirsiniz.


31-05-2018
31-05-2018