RAMANKET HİZMETE GİRDİ!

RAMANKET HİZMETE GİRDİ!

Rehberlik alanında yeniliklerin odağı haline gelen Manavgat RAM web tabanlı projelerine bir yenisini daha kattı. Önceki aylarda ÖZETSİS, RAMPLAN gibi Türkiye genelinde ses getiren projelerine RAMANKET'i de ekleyerek atılımlarına devam ediyor.

15.11.2018 21324

 RAMANKET NEDİR? AMACI NEDİR?

RAMANKET'in geliştirilme amacı; daha kısa zamanda, daha doğru verilere, daha ekonomik ulaşmak, Rehberlik çalışmalarının daha sağlıklı bir süreçle yürütülmesine katkı sağlamaktır.

Türkiye genelinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servislerinin test, envanter ve ölçek ihtiyaçlarını online ortamda karşılamak amacıyla geliştirilen RAMANKET kullanıma açılmıştır.

PDR çalışanlarına büyük bir kolaylık sağlayacak olan online test, envanter ve ölçek uygulama sistemi RAMANKET; sağlayacağı bu kolaylığın yanında zaman ve ekonomik (kağıt, fotokopi, kırtasiye vs.) israfın da önüne geçmeyi amaçlamaktadır.

ÖLÇEKLER AMAÇ OLMAKTAN ÇIKIP ASLİ ROLLERİNE DÖNECEKLER

Bilindiği gibi Rehberlik Servislerinin çalışmalarını sürdürürken kullandığı her türlü test, envanter, anket vs. ölçeklerin yıl boyunca uygulanıp değerlendirilmesi(klasik yöntemler olan) elle yapıldığında okulun öğrenci sayısıyla orantılı olarak günler hatta haftalar sürmekte, bu süreçte Rehber Öğretmenler asli işlerine zaman bulamamakta, sonuç olarak hem sağlıklı verilere zamanında ulaşarak atılması gereken adımlar gecikmekte, hem de gecikildiği için elde edilen verilerin güncelliği zarar görmektedir. Bu durumun önüne geçilmesi için piyasaya sürülmüş yazılım ve donanıma ulaşmak ta (ne yazık ki) pek çok okulun imkânları haricinde kalmaktadır.

Tüm bu nedenlerle Rehberlik Servislerince halihazırda kullanılmakta olan ölçeklerin online ortamda uygulanıp, değerlendirilip sonuçlarının hızlı ve sağlıklı olarak Rehber Öğretmenin önüne ulaşması hayati derecede önem taşımaktadır.

RAMANKET ile Rehberlik Servislerimizin bu çıkmazını ortadan kaldırmak amaçlanmıştır.

SÜREÇTE NELER OLACAK?

RAMANKET uygulamasına sürekli yeni test, envanter ve ölçekler eklenecektir. Eklenmesini istediğiniz test, envanter ve ölçek isimlerini manavgatram@gmail.com mail adresinden bizimle paylaşabilirsiniz. RAMANKET değerlendirme Komisyonunca gelen istekler değerlendirdikten sonra verilecek olan kararlar sizlerle paylaşılacaktır.

MÜKEMMELİN ANAHTARI GERİ BİLDİRİMDİR

Uygulamanın kullanımı ile ilgili açıklamalar Kullanım Kılavuzu'nda ayrıntılı olarak anlatılmıştır. RAMANKET Deneme Sürümünde karşılaşacağınız tüm sorunlar için Manavgat RAM'ın iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz. Görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşmanız bize mutluluk verecektir.

SON OLARAK

RAMANKET Uygulaması Manavgat RAM'ın mütevazı imkânları ve ekibi ile yürütülmekte olan bir çalışmadır. Bu yüzden zaman zaman yaşanabilecek gecikme ya da aksaklıklarda anlayış gösterilmesi umulmaktadır. RAMANKET Deneme Sürümünde karşılaştığınız hataları bizimle paylaşın.

 

Her şey Türkiye'nin geleceği yeni kuşakların daha iyi yetişmeleri için.

Saygılarla.

Manavgat RAMANKET Ekibi

 

 

 

LİNKLER

 

RAMANKET UYGULAMASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

RAMANKET KULLANIM KLAVUZU

 

 

15-11-201815-11-201815-11-201815-11-201815-11-2018